РЕГИОН

Рама: Отворени Балкан и Берлински процес су комплементарни

Берлински процес и Отворени Балкан нису две конкурентске иницијативе, већ су комплементарне, изјавио је премијер Албаније Еди Рама.
Sputnik
Рама је оценио да је Берлински процес, који ће се наставити доласком Олафа Шолца на место немачког канцелара, иницијатива на принципијелном нивоу за постављање прекретница и циљева у вези са земљама балканског региона, док је Отворени Балкан њена јединица за спровођење, која споразуме чини опипљивим за људе, наводи „Кљан Косова“.
Он је навео да је наставак Берлинског процеса добра вест јер је то, како је рекао, линија понашања земаља Западног Балкана и простор где се постављају прекретнице, конкретни циљеви и подстицаји за конкретан рад у оквиру Отвореног Балкана, преноси Косово онлајн.
„Дакле, Берлински процес и Отворени Балкан не само да нису две супротстављене иницијативе, нису чак ни две конкурентске иницијативе, већ две комплементарне иницијативе од којих је једна на принципијелном, а друга на конкретном нивоу“, рекао је Рама у интервјуу за ТВСХ у Солуну, где је учествовао на Самиту Процеса сарадње у југоисточној Европи.
РЕГИОН
Отворени Балкан се неумољиво шири - и једини функционише у региону
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Коментар