- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Рама: Отворени Балкан и Берлински процес су комплементарни

© Sputnik / Лола Ђорђевић Едија Раме гестикулира рукама
 Едија Раме гестикулира рукама - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
Пратите нас
Берлински процес и Отворени Балкан нису две конкурентске иницијативе, већ су комплементарне, изјавио је премијер Албаније Еди Рама.
Рама је оценио да је Берлински процес, који ће се наставити доласком Олафа Шолца на место немачког канцелара, иницијатива на принципијелном нивоу за постављање прекретница и циљева у вези са земљама балканског региона, док је Отворени Балкан њена јединица за спровођење, која споразуме чини опипљивим за људе, наводи „Кљан Косова“.
Он је навео да је наставак Берлинског процеса добра вест јер је то, како је рекао, линија понашања земаља Западног Балкана и простор где се постављају прекретнице, конкретни циљеви и подстицаји за конкретан рад у оквиру Отвореног Балкана, преноси Косово онлајн.
„Дакле, Берлински процес и Отворени Балкан не само да нису две супротстављене иницијативе, нису чак ни две конкурентске иницијативе, већ две комплементарне иницијативе од којих је једна на принципијелном, а друга на конкретном нивоу“, рекао је Рама у интервјуу за ТВСХ у Солуну, где је учествовао на Самиту Процеса сарадње у југоисточној Европи.
Отворени Балкан - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
РЕГИОН
Отворени Балкан се неумољиво шири - и једини функционише у региону
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала