СПОРТ

Инстант отплата - нови уговор, па девет тројки /видео/

Кошаркаш Анадолу Ефеса Шејн Ларкин погурао је Анадолу Ефес ка првој победи у финалу турског шампионата против Фенербахчеа са чак 37 поена, од чега је погодио девет тројки. На тај начин Пивари су славили са 103:92 и смањили разлику у серији на 1:2. Ларкин је поверење и нови уговор одмах оправдао сјајном партијом.
Sputnik
Занимљиво је да је Ларкин са ових 37 поена оборио рекорд сезоне, а ван линије 6,75 гађао је 9/14.
Ларкин је у петак званично потписао нови уговор са шампионом Европе, на још две године сарадње, а дан касније просуо је у мрежицу Фенера чак девет тројки што је заиста скор за поштовање.
Треба рећи и да Ларкин у новом угороу има опцију НБА клаузуле, што би значило да може да оде преко баре уколико дође задовољавајућа понуда за њега, а интересовања је свакако било у виду Вашингтона.
Није могао боље да почне нови мандат у Ефесу.
Ларкин је провео неколико последњих сезона у Турској, а опробао се у пар наврата и у НБА лиги. Изабран је за пика прве рунде драфта 2013. године од стране Мајамија.
Са Пиварима је освојио две узастопне титуле првака Европе, а ове године је изабран и у прву петорку такмичења. У сезони за нама Ларкин је био у најбољих пет у Евролиги када су у питању поени (14,7), асистенције (5,3) и погођени шутеви за три поена (2,4).
Није познато колико је тежак нови Ларкинов уговор, али се спомињало да је добио сличну суму попут оне из претходног уговора, а то је 3.200.000 евра.
Американац је још 2020. године говорио о потенцијалном повратку у НБА, и истакао је да не би волео да буде тимски трећи плејмејкер. Такође, истакао је да воли да игра у Европи пред страственим навијачима. Тако да нови уговор није неко велико изненађење.
Као и његова нова сјајна партија са чак девет погођених тројки. Гледаћемо још Ларкинау финалној серији турској шампионата.
Већ је почео да отплаћује нови уговор на прави начин.
СПОРТ
Србија скинула један терет – Васа поново мајстор на паркету
Коментар