- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Инстант отплата - нови уговор, па девет тројки /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
Пратите нас
Кошаркаш Анадолу Ефеса Шејн Ларкин погурао је Анадолу Ефес ка првој победи у финалу турског шампионата против Фенербахчеа са чак 37 поена, од чега је погодио девет тројки. На тај начин Пивари су славили са 103:92 и смањили разлику у серији на 1:2. Ларкин је поверење и нови уговор одмах оправдао сјајном партијом.
Занимљиво је да је Ларкин са ових 37 поена оборио рекорд сезоне, а ван линије 6,75 гађао је 9/14.
Ларкин је у петак званично потписао нови уговор са шампионом Европе, на још две године сарадње, а дан касније просуо је у мрежицу Фенера чак девет тројки што је заиста скор за поштовање.
Треба рећи и да Ларкин у новом угороу има опцију НБА клаузуле, што би значило да може да оде преко баре уколико дође задовољавајућа понуда за њега, а интересовања је свакако било у виду Вашингтона.
Није могао боље да почне нови мандат у Ефесу.
Ларкин је провео неколико последњих сезона у Турској, а опробао се у пар наврата и у НБА лиги. Изабран је за пика прве рунде драфта 2013. године од стране Мајамија.
Са Пиварима је освојио две узастопне титуле првака Европе, а ове године је изабран и у прву петорку такмичења. У сезони за нама Ларкин је био у најбољих пет у Евролиги када су у питању поени (14,7), асистенције (5,3) и погођени шутеви за три поена (2,4).
Није познато колико је тежак нови Ларкинов уговор, али се спомињало да је добио сличну суму попут оне из претходног уговора, а то је 3.200.000 евра.
Американац је још 2020. године говорио о потенцијалном повратку у НБА, и истакао је да не би волео да буде тимски трећи плејмејкер. Такође, истакао је да воли да игра у Европи пред страственим навијачима. Тако да нови уговор није неко велико изненађење.
Као и његова нова сјајна партија са чак девет погођених тројки. Гледаћемо још Ларкинау финалној серији турској шампионата.
Већ је почео да отплаћује нови уговор на прави начин.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Србија скинула један терет – Васа поново мајстор на паркету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала