СПОРТ

Надал изгубио, а Вимблдон није ни почео – Шпанца победио Канађанин који га чека већ у четвртфиналу

Рафаел Надал, шпански тенисер изгубио је у другом мечу егзибиције у Харлингему од Феликса Оже Алијасима резултатом 6:7, 6:4; 10:3. Овај резултат нема велики значај, али може да забрине јер је Канађанин потенцијални ривал свом Шпанцу већ у четвртфиналу Вимблдона.
Sputnik
Када је стигао у Лондон како би се припремио за Вимбпдон, Рафаел Надал деловао је спремно упркос томе што је само неколико дана раније трпео велике болове у стопалу.
Пре почетка престижног Гренд слема, Надал је као и Новак Ђоковић одлучио да игра на егзибицији у Харлингему.
У првом мечу Шпанац је почистио са терена Стена Вавринку, али је прави тест уследио против Феликса Оже Алијасима, деветог тенисера света.
Канађанин је први меч играо против Новака Ђоковића, а српски ас одиграо је фантастичан меч иако није имао такмичарски значај.
Ипак, да Надал није најспремнији стигао на Вимблдон доказао је његов меч против Феликса јер је изгубио после велике борбе и супер тај-брејка.
Шпанца посебно може да забрине то што ће против Феликса Оже Алијасима потенцијално играти већ у четвртфиналу Вимблдона.
Канађанин је озбиљна мина за Рафу био и на Ролан Гаросу где је шпански ас играо на омиљеној подлози. Иако је Надал „краљ шљаке“ у шеснаестини финала морао је да сломи отпор Оже Алијасима чак у пет сетова.
Када је расположен, Канађанин игра фантастичан тенис који је и приказао у Харлингему, а ово је прва његова победа против Шпанца, међутим с обзиром на то да је меч без такмичарског значаја неће му бити урачуната.
СПОРТ
Нова забрана за руске тенисере! Летонија издала несхватљиво обавештење
СПОРТ
Новаку трофеј никад ближи – највеће „мине“ су у финалу
СПОРТ
Александру чека Румунка на старту Вимблдона
Коментар