РУСИЈА

Захарова: Лондон скреће пажњу с унутрашњег краха говорећи о нуклеарној претњи Русије

Британски естамблишмен покушава да скрене пажњу с пропасти унутрашње политике монархије, измишљајући непостојеће претње Русије у области нуклеарног наоружања, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
„Британски естаблишмент се неуморно припрема за нуклеарну апокалипсу, измишљајући неопостојећа саопштења Русије о томе. То је погодна тема, чија је сврха да одвуче пажњу од пропасти унутрашње политике британске монархије у светлу бесконачних завера, криза и корупционих скандала“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је скренула пажњу на изјаве британског министра одбране Бена Волеса и његовог заменика Џејмса Хипија, као и на изјаву шефице британске дипломатије Лиз Трас.
Захарова је оценила да њихове изјаве о наводној нуклеарној опасности од Русије нису нви проналазак, наводећи као пример књигу Магнуса Кларка „Уништење Британије у нуклеарном рату“, објављену 1982. године.
„Књига представља детаљну реконструкцију последица нуклеарног напада Совјетског Савеза на Британска острва. Момци се одавно припремају, такорећи. Проверено је све: почев од аргументованог избора циљева све до датума напада. 'Црвени', каже, ударају по монархији на божићне празнике, јер је управо у то време краљевина најслабија. Заправо, краљевина је најрањивија у временима када су на њеним кључним позицијама такви професионалци као што су Борис Џонсон, Бен Волес и Лиз Трас. Слава краљици, Кларк није имао појма ко ће водити његову земљу, иначе би, мислим, сам остварио оно што је написао“, написала је Захарова.
РУСИЈА
НАТО разматра највеће ширење војних снага још од „Хладног рата“
Коментар