- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Лондон скреће пажњу с унутрашњег краха говорећи о нуклеарној претњи Русије

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Британски естамблишмен покушава да скрене пажњу с пропасти унутрашње политике монархије, измишљајући непостојеће претње Русије у области нуклеарног наоружања, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Британски естаблишмент се неуморно припрема за нуклеарну апокалипсу, измишљајући неопостојећа саопштења Русије о томе. То је погодна тема, чија је сврха да одвуче пажњу од пропасти унутрашње политике британске монархије у светлу бесконачних завера, криза и корупционих скандала“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је скренула пажњу на изјаве британског министра одбране Бена Волеса и његовог заменика Џејмса Хипија, као и на изјаву шефице британске дипломатије Лиз Трас.
Захарова је оценила да њихове изјаве о наводној нуклеарној опасности од Русије нису нви проналазак, наводећи као пример књигу Магнуса Кларка „Уништење Британије у нуклеарном рату“, објављену 1982. године.
„Књига представља детаљну реконструкцију последица нуклеарног напада Совјетског Савеза на Британска острва. Момци се одавно припремају, такорећи. Проверено је све: почев од аргументованог избора циљева све до датума напада. 'Црвени', каже, ударају по монархији на божићне празнике, јер је управо у то време краљевина најслабија. Заправо, краљевина је најрањивија у временима када су на њеним кључним позицијама такви професионалци као што су Борис Џонсон, Бен Волес и Лиз Трас. Слава краљици, Кларк није имао појма ко ће водити његову земљу, иначе би, мислим, сам остварио оно што је написао“, написала је Захарова.
Заставе земаља-чланица НАТО-а испред седишта Алијансе у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
НАТО разматра највеће ширење војних снага још од „Хладног рата“
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала