РУСИЈА

Си-Ен-Ен: Америка није сигурна да Украјина може да поврати изгубљене територије

Чиновници Беле куће "нису сигурни" да Украјина може да врати територије које су изгубљене током руске војне операције, саопштила је телевизија Си-Ен-Ен, позивајући се на неименоване изворе. Истовремено, америчка администрација наглашава да не намеравају да врше притисак на Кијев да учини територијалне уступке Москви.
Sputnik
Према једном од извора Си-Ен-Ена, смањење украјинске територије „није неизбежно“, али „у великој мери, ако не у потпуности“, зависи од величине помоћи Вашингтона Кијеву. Неименовани војни званичник и извор упознат са подацима западних обавештајних служби рекао је да је мало вероватно да ће Украјина „моћи да прикупи снаге неопходне да поврати сву територију, коју су изгубили у сукобу са Русијом, посебно ове године“.
Саговорници Си-Ен-Ена су признали да би Украјина могла да покрене „контраофанзиву великих размера" користећи оружје добијено са Запада, али би до тада „Русија такође имала прилику да попуни своје редове”.
Си-Ен-Ен напомиње да Оружане снаге Украјине трпе велике губитке у биткама у Донбасу, губећи стотину погинулих дневно и војну опрему брже него што западне земље имају времена да је испоруче.
РУСИЈА
УЖИВО Украјинске снаге гранатирале Попасну; Запад спрема "Маршалов план"
Коментар