- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Си-Ен-Ен: Америка није сигурна да Украјина може да поврати изгубљене територије

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски ехликоптери уништавају војну технику украјинских националиста
Руски ехликоптери уништавају војну технику украјинских националиста   - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Чиновници Беле куће "нису сигурни" да Украјина може да врати територије које су изгубљене током руске војне операције, саопштила је телевизија Си-Ен-Ен, позивајући се на неименоване изворе. Истовремено, америчка администрација наглашава да не намеравају да врше притисак на Кијев да учини територијалне уступке Москви.
Према једном од извора Си-Ен-Ена, смањење украјинске територије „није неизбежно“, али „у великој мери, ако не у потпуности“, зависи од величине помоћи Вашингтона Кијеву. Неименовани војни званичник и извор упознат са подацима западних обавештајних служби рекао је да је мало вероватно да ће Украјина „моћи да прикупи снаге неопходне да поврати сву територију, коју су изгубили у сукобу са Русијом, посебно ове године“.
Саговорници Си-Ен-Ена су признали да би Украјина могла да покрене „контраофанзиву великих размера" користећи оружје добијено са Запада, али би до тада „Русија такође имала прилику да попуни своје редове”.
Си-Ен-Ен напомиње да Оружане снаге Украјине трпе велике губитке у биткама у Донбасу, губећи стотину погинулих дневно и војну опрему брже него што западне земље имају времена да је испоруче.
Тенк руских снага у насељу Попасна у ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјинске снаге гранатирале Попасну; Запад спрема "Маршалов план"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала