ЕКОНОМИЈА

Абазовић за ресетовање односа Србије и Црне Горе и кроз привреду

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом, оценивши тај сусрет као покушај да се ресетовање односа Србије и Црне Горе сведе на оно што је најважније за грађане, а то је привреда.
Sputnik
„Разговарали смо данас са компанијама из Србије о неколико бизнис пројеката у инфраструктури и туризму, али и о регионалној сарадњи и сузбијању баријера које постоје за бизнис било да су оне на граници, у управама царине две земље или на другим местима“, рекао је Абазовић, који борави у дводневној посети Србији.
Истакао је да је врло задовољан сусретом који, како је оценио, може да резултира добрим стварима и фокус јавности у обе државе усмери на економију.
Абазовић сматра да су бизнис заједнице у обе државе жељне побољшања односа.
У заједничком обраћању после састанка, Чадеж је указао да су Србија и Црна Гора привредно веома упућене једна на другу, што се најбоље види по трговинским везама.
„Желим да вам захвалим што сте и пре него што сте постали премијер имали јасну визију да цео регион морамо да заснујемо на будућности, а не на прошлости“, рекао је Чадеж обраћајући се Абазовићу.
Чадеж је додао како је веома важно да две стране буду у сталној комуникацији и најавио формирање радних група две земље које ће се бавити темама попут снабдевања храном, али и убрзањем протока робе и услуга преко границе.
„Црна Гора има велики потенцијал да постане логистички хаб целог региона. Постоји огроман интерес страних и домаћих компанија које Црну Гору виде као опцију за решавање логистичких проблема, али и да се унапреде туристички потенцијали Црне Горе коју сви видимо као пре свега пријатељску земљу“, навео је Чадеж, пренео је Танјуг.
СРБИЈА
Ништа не може преко ноћи: Посета Србији са пуним кофером нерешених проблема
СРБИЈА
„Сви грађани Црне Горе ускоро могу у Србију без рестрикција“: О чему су разговарали Вучић и Абазовић
Коментар