СПОРТ

Казахстанац је претерао и зато је брзо „отишао кући“ /видео/

Гледаоци на Вимблдону остали су затечени понашањем и неозбиљношћу једног професионалног тенисера, а у питању је Казахстанац руског порекла Александар Бублик, који је чак шест пута у једном гему сервирао испод руке.
Sputnik
Познат је Бублик као неко ко је у потпуности непредвидив, као неко ко је у прошлости умео да изјави да мрзи тенис и да је то грозан спорт, као и да родитељи не би требало да уписују децу!? Причао је и да га игра искључиво због новца, али је сада превршио сваку меру.
Наиме, он је на трећем овосезонском Гренд слему – чувеном Вимблдону, дао себи за право да се руга игри и ривалу Френсису Тијафоу, показавши непоштовање. То потврђује чак шест сервиса „испод руке“ и то само у једном гему.
Није се добро завршио тај гем по Бублика јер је од шест сервиса само два поена успео да освоји, а на крају је поражен од Американца Тијафоа резултатом 3:6, 7:6, 7:6, 6:4.
Идентично понашање демонстрирао је Казахастанац и почетком јуна месеца на турниру у Штутгарту где је изгубио од Ендија Марија. И тада је сервирао испод руке, а псовао је и Британца на руском језику што на крају организатори, срећом по њега, нису санкционисали.
Јасно је да су псовке биле на енглеском да би експресно био избачен са терена.
Овако, Бублик је у Лондону поново показао да је „танак са живцима“ и да му лако дође „жута минута“ коју је платио одласком кући већ у трећем колу најпрестижнијег турнира на свету -Вимблдона.
СПОРТ
Британци су прекинули традицију, а Новаку се то није допало
СПОРТ
Новак се није поздравио са судијом, а онда је уследило објашњење: Остали су трагови
СПОРТ
Надал је напрасно променио филозофију: Хтео сам да се повучем, али...
Коментар