- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је напрасно променио филозофију: Хтео сам да се повучем, али...

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth / Рафаел Надал, Вимблдон, тенисРафаел Надал, Вимблдон, тенис
Рафаел Надал, Вимблдон, тенис - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да је до пре неколико недеља размишљао да се повуче из тениса, али да сада нема такве мисли, пренели су британски медији.
Надал је у другом колу Вимблдона победио Литванца Ричардаса Беранкиса са 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 и у трећем колу га у суботу очекује дуел са Италијаном Лоренцом Сонегом.
„Моја филозофија од пре неколико недеља је да сам био близу тога да се повучем. Сада се не осећам тако. То је моја филозофија“, изјавио је Надал и додао:
„То је нешто чега се никад нисам плашио. Имам веома срећан живот ван тениса, иако је тенис важан део мог живота у последњих 30 година. Без сумње, био сам срећан и ван њега, тако да ме то не брине. Ипак, кад дође тај дан, биће свакако промена. За сваку промену у животу потребно је време. Морате да им се прилагодите, зар не? Нормално је да људи причају о повлачењу великих спортиста, јер су они дуго у врху игре, то је приметније у популарнијим спортовима, то постане део живота многих људи. И мени се то дешава са неким фудбалерима, играчима голфа“, појаснио је Надал.
Шпанац је затим објаснио свој став на примеру славног голфера Тајгера Вудса.
„Особа коју сам волео да гледам је Тајгер Вудс. Сад нисам у често у прилици да га видим како игра. То је на неки начин промена и у мом животу. Вероватно ће многи мислити као ја, када Роџер не игра, када Новак не буде играо, када ја не будем играо, или када неко из фудбала и кошарке не нуде играо. Јер они постају део дневне рутине људи, инспиришу их“, закључио је Надал.
Подсетимо, Надал је био изједначен по броју освојених Гренд слемова са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером на почетку године, сва тројица имала су по 20 највећих титула. Онда је Шпанац освојио Аустралијан опен пошто је Новаку онемогућено да игра и депортован је из Мелбурна, док је касније узео трофеј и на Ролан Гаросу, где је у четвртфиналу у директном двобоју елиминисао Србина.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Централни терен резервисан за Србе – Новак тренира са Стефаном, а Миша жели чудо /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Немци тврде: Надал нема некрозу кости стопала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала