РУСИЈА

Украјинска војска намерава да дигне мостове у ваздух и за то оптужи руску војску

Украјинске снаге распоредиле су технику, артиљерију и вишецевне бацаче граната у школу №2 у Северску у Доњецкој Народној Републици, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Sputnik
„У Северску, Доњецка Народна Република, у школи број 2 (улица Богдана Хмељницког) распоређени су оклопна возила, артиљерија великог калибра и вишецевни бацачи граната украјинских оружаних формација, док се у спортској сали под изговором осигурања безбедности држи становници из оближњих кућа" , рекао је он.
Поред тога, како је истакао Мизинцев, украјински нацисти намеравају да дигну у ваздух мостове у Сумској области.
„Према поузданим информацијама, украјински неонацисти минирали су мостове преко реке Крига у Белопољу, Сумска област, које намеравају да дигну у ваздух и, према већ разрађеном сценарију, уз масовно праћење украјинских и западних медија, оптуже Оружане снаге Русије за наводно неселективне ударе на критичне објекте саобраћајне инфраструктуре“, рекао је генерал.
Он је додао да овакви поступци кијевских власти поново демонстрирају нехуман однос према судбини грађана Украјине и потпуно непоштовање свих моралних норми и принципа међународног хуманитарног права.
РУСИЈА
УЖИВО Више од 300 граната испаљено на Доњецк, руска војска на 7 километара од Славјанска
Коментар