- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска намерава да дигне мостове у ваздух и за то оптужи руску војску

© УПСИ МО РФРуска војна техника у Украјини
Руска војна техника у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Украјинске снаге распоредиле су технику, артиљерију и вишецевне бацаче граната у школу №2 у Северску у Доњецкој Народној Републици, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
„У Северску, Доњецка Народна Република, у школи број 2 (улица Богдана Хмељницког) распоређени су оклопна возила, артиљерија великог калибра и вишецевни бацачи граната украјинских оружаних формација, док се у спортској сали под изговором осигурања безбедности држи становници из оближњих кућа" , рекао је он.
Поред тога, како је истакао Мизинцев, украјински нацисти намеравају да дигну у ваздух мостове у Сумској области.
„Према поузданим информацијама, украјински неонацисти минирали су мостове преко реке Крига у Белопољу, Сумска област, које намеравају да дигну у ваздух и, према већ разрађеном сценарију, уз масовно праћење украјинских и западних медија, оптуже Оружане снаге Русије за наводно неселективне ударе на критичне објекте саобраћајне инфраструктуре“, рекао је генерал.
Он је додао да овакви поступци кијевских власти поново демонстрирају нехуман однос према судбини грађана Украјине и потпуно непоштовање свих моралних норми и принципа међународног хуманитарног права.
Лисичанск, Луганска Народна Република - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Више од 300 граната испаљено на Доњецк, руска војска на 7 километара од Славјанска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала