РУСИЈА

Москва: Мало је вероватно да ће Лондон одлучити да конфискује руску државну имовину

Мало је вероватно да ће Лондон да одлучи да изврши конфискацију руске државне имовине, то би поткопало његов ауторитет као финансијске престонице света иако у садашњој политичкој ситуацији не треба ништа искључити, изјавио је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин.
Sputnik
"Постоји доста спекулација око тога... Реч је искључиво о евентуалној конфискацији имовине физичких и правних лица која су под санкцијама. Али нема законске основе за такве кораке. И многи сумњају да је то чак могуће. Не говоримо о конфискацији државне имовине... Ако би се то икада догодило, то би био удар на свето право приватне својине, на цео правни систем и међународно право“, рекао је Келин телевизији „Русија 24“.
Он је додао да је Лондон финансијска престоница света, а ако дође до конфискације, то ће ударити по ауторитету града и земље као финансијске престонице, па је мало вероватно да ће се решити на такав корак.
"Иако у садашњој политичкој ситуацији видимо да политички интереси надјачавају све разумне аргументе, укључујући и разумне ситуације. Ништа се не може искључити", рекао је он.
Раније је шефица британске дипломатије саопштила да не искључује конфискацију имовине руских олигарха у Лондону у оквиру јачања санкција против Москве, ако се заоштри ситуација око Украјине.
РУСИЈА
Руски сенатор о конфискацији руске имовине у корист Украјине: Пљачка и отимачина својствене Лондону
Коментар