- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Мало је вероватно да ће Лондон одлучити да конфискује руску државну имовину

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЛондон: Активираћемо се у Црном мору, на Балкану, Балтику...
Лондон: Активираћемо се у Црном мору, на Балкану, Балтику... - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Мало је вероватно да ће Лондон да одлучи да изврши конфискацију руске државне имовине, то би поткопало његов ауторитет као финансијске престонице света иако у садашњој политичкој ситуацији не треба ништа искључити, изјавио је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин.
"Постоји доста спекулација око тога... Реч је искључиво о евентуалној конфискацији имовине физичких и правних лица која су под санкцијама. Али нема законске основе за такве кораке. И многи сумњају да је то чак могуће. Не говоримо о конфискацији државне имовине... Ако би се то икада догодило, то би био удар на свето право приватне својине, на цео правни систем и међународно право“, рекао је Келин телевизији „Русија 24“.
Он је додао да је Лондон финансијска престоница света, а ако дође до конфискације, то ће ударити по ауторитету града и земље као финансијске престонице, па је мало вероватно да ће се решити на такав корак.
"Иако у садашњој политичкој ситуацији видимо да политички интереси надјачавају све разумне аргументе, укључујући и разумне ситуације. Ништа се не може искључити", рекао је он.
Раније је шефица британске дипломатије саопштила да не искључује конфискацију имовине руских олигарха у Лондону у оквиру јачања санкција против Москве, ако се заоштри ситуација око Украјине.
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
Руски сенатор о конфискацији руске имовине у корист Украјине: Пљачка и отимачина својствене Лондону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала