СПОРТ

Новак најавио спектакл: Биће ватромет емоција

Новак Ђоковић савладао је Камеруна Норија и пласирао се у финале Вимблдона где га чека Ник Кирјос који је до борбе за трофеј стигао после повлачења Рафаела Надал. Српски ас најавио је спектакл и много емоција у финалу, што је и очекивано с обзиром на то да Новак јури 21. Гренд слем.
Sputnik
Новак Ђоковић стигао је на корак до седме титуле на Вимблдону, али да би је освојио мораће да победи ривала против кога до сада није узео ниједан сет.
Српски ас састаје се са Ником Кијросом, а пред то финале поручио је да га чека тежак посао и да ништа није готово.
После победе над Норијем, Новаку је саопштено да је постао тенисер са највећим бројем Гренд слем финала, односно пласирао се у 32.
„Хвала вам, то ценим, али посао није завршен. Биће много ватромета емоција, то је једино сигурно. Његово прво Гренд слем финале, сигурно је узбуђен, нема шта да изгуби. Има страшан сервис, има снаге у његовим ударцима. Нисмо дуго играли, никада нисам узео сет против њега, али се сада надам да ће бити другачије. То је ново финале за мене овде, искуство би могло да иде мени у корист“, истакао је Новак.
Српски ас објаснио је да није задовољан почетком меча.
„Нисам добро почео, био је бољи играч у првом сету. Полуфинале је гренд слема, имао сам у прошлости много полуфинала на гренд слемовима, али никада није лако изаћи на терен. Много је притиска и очекивања од себе и других. Камерон није имао шта да изгуби, одиграо је турнир живота, играо је пред домаћом публиком, сјајан је играч и имам много респекта за њега“, поручио је српски ас.
Новак није тражио оправдање за лош први сет, али је објаснио шта је утицало на игру.
„Понекада су ствари тако једноставне, а некада не. Данас је било изузетно топло, најтоплије од почетка турнира. Од почетка сам био стегнут и нисам добро замахивао. Камерон је био бољи. У другом сету сам имао среће да направим брејк на 4:3, направио је неколико грешака, поклонио ми је пар поена и изједначио сам. Важност меча је утицала“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос за трофеј на Вимблдону боре се у недељу.
СПОРТ
Сјајни Новак у историјском финалу Вимблдона – преслишао Британца и оборио нестварни рекорд Федерера
СПОРТ
Кирјос открио разговор са Новаком: Рекао је да би волео да ме види у финалу
СПОРТ
Новакова подршка са Вимблдона пред полуфинале: Бићемо гласнији од Британаца!
Коментар