- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос открио разговор са Новаком: Рекао је да би волео да ме види у финалу

© AP Photo / Alberto PezzaliНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
После повлачења Рафаела Надала са Вимблдона, у финалу трећег Гренд слема у години ће се наћи Ник Кирјос. Након што је сплетом несрећних околности по шпанског теннсиера Аустралијанац стигао до бробе за титулу, на конференцији је истакао да му је жао што неће играти са Надалом,а открио је и шта му је Новак Ђоковић поручио током турнира.
Ник Кирјос направио је највећи успех у каријери пласманом у финале Вимблдона, а у борби за титулу могао би да се му се придружи Новак Шоковић који у полуфиналу игра против Камеруна Норија.
Јасно је да би Кирјос био равноправан противник Надалу у полуфиналу јер игра невероватно и да Шпанац није повређен, али се тај меч неће играти после Рафине предаје због покиданих стомачних мишића.
Аустралијанцу је веома жао због тога иако је изборио пласман у финале.
„Као такмичар сам желео да играм тај меч против Надала. Желео сам да видим треће поглавље мечева против Надала на Вимблдону. Надам се да ће се опоравити“, рекао је Кирјос, а потом причао о Ђоковићу.
Све до овогодишег Аустралијан опена, Кирјос је био непријатељски настројен према Новаку, међутим све се променило када се Ник није сложио са одлуком аустралијским власти да српски ас буде депортован.

„Заправо, пошаљемо понеакд поруку преко Инстаграма један другом, што је мало чудно. Рекао ми је раније ове недеље да би волео да ме види у недељу (када се игра финале)“, открио је Кирјос.

Кирјос је један од изразито ретких тенисера који против Ђоковића имају позитиван скор, па би пун самопоуздања могао да уђе у финале за које српски ас тек треба да се избори.
У два одиграна меча 2017. године у Акапулку и затим Индијан Велсу, Новак није успео да одузме ниједан сет Кирјосу.
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Новакова подршка са Вимблдона пред полуфинале: Бићемо гласнији од Британаца!
Камерун Нори - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Живот му висио о концу – сада стоји на Новаковом путу до финала
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Надалових 4/4 које није желео
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала