РУСИЈА

Бугарски експерт: Извршили смо харакири

Бугарска је прекинула односе са Русијом који су грађени дуги низ година, сматра заменик председника Бугарске привредне коморе Красимир Дачев.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према речима Дачева, то се тиче сарадње држава у многим сферама – политици, привреди, па и у људским односима, ако говоримо о пословним контактима.
„И ту су дошли оптимисти (Кабинет министара Кирила Петкова), који нису правилно разумели речи Европе о обустављању испорука гаса из Русије. Нико није рекао када би то требало да се деси, али наши су то схватили буквално“, рекао је заменик председника организације у емисији Бугарског националног радија.
„Заиста смо урадили такав харакири. Т е односе смо градили деценијама. То су унутарекономски, спољноекономски, спољнополитички односи. То ће нас скупо коштати. Биће обновљени, али када ће и колика ће бити цена, тешко ми је да претпоставим“, рекао је Дачев.
По његовим речима, влада се не брине ни о бизнису нити схвата да су становништво и компаније све сиромашнији.
РУСИЈА
Бугарска влада на мети критика: Нема уговора ни са „Гаспромом“ ни са другим добављачима
Коментар