РУСИЈА

Председник руске Думе о западним ракетама: Могу да се врате као бумеранг

Ракете, које Вашингтон и Брисел испоручују Украјини, због непрофесионалности кијевског режима могу да се врате својим власницима, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ракете, које Вашингтон и Брисел испоручују Украјини, због непрофесионалности кијевског режима могу да се врате својим власницима. То је принцип бумеранга. Министар одбране Украјине Алекеј Резников је изјавио да се не разуме у ракете, јер је он адвокат и не разликује један облик наоружања од другог“, написао је председник Државне думе Русије на Телеграму.

Према речима Володина, САД у својој жељи да пролонгирају рат до последњег Украјинца Европу претварају у таоца, којој се ти поклони могу вратити.
Раније Русија западним земљама послала протестну ноту због испоруке наоружања Украјини. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да жеља Запада да Украјина победи Русију на бојном пољу само умањује могућност мировног процеса. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је нагласио да западне испоруке великог броја оружја Украјини не доприносе успешности руско-украјинских преговора и да ће имати негативни ефекат.
РУСИЈА
"Њујорк тајмс" упозорава: Америчка помоћ Украјини није безгранична
Коментар