ДРУШТВО

Пожар у планинама надомак Атине стављен под контролу

Пожар у планинама надомак Атине, који је оштетио имовину и приморао стотине људи на евакуацију, стављен је данас под контролу, саопштиле су грчке власти које не престају да се боре са новим жариштима у једном од најтежих лета на Медитерану, пренели су локални медији.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Пожар је коначно стављен под контролу“, потврдио је данас на грчкој телевизији министар цивилне заштите Грчке Христос Стилијанидес.
Међутим, метеоролози предвиђају да ће јаки ветрови потрајати до четвртка па је око 490 ватрогасаца, 120 ватрогасних возила и скоро 20 авиона и даље у стању приправности како би се смањио ризик од нових жаришта, изјавио је портпарол ватрогасне службе Јанис Артопиос.
У међувремену, више пожара бесни у близини града Мегара, 40-ак километара западно од Атине и на острву Саламина, удаљеном од престонице на 15 минута пловидбе трајектом због чега су грчке власти наредиле евакуацију најмање четири насеља у тим подручјима, пренео је Танјуг.
СВЕТ
Распламсао се пожар код Атине, 485 ватрогасаца бори се са ватреном стихијом /видео, фото/
Коментар