СПОРТ

УС Опен се огласио о Новаку – улога власти и даље кључна

Новак Ђоковић налази се на листи учесника за УС Опен, али се убрзо након списка турнир огласио и ставио до знања да српски ас неће играти ако је невакцинисан. Организатори би наиме допустили Новаку да игра, али је проблем што власти не дозвољавају.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Иако се нашао на листи учесника УС Опен, све су мање шансе да ће Новак Ђоковић играти на том турниру јер одлуку не мењају ни он ни америчке власти.
УС Опен огласио се после бројних апела да Новаку буде дозвољено да игра, а организатори су истакли да ништа није у њиховој моћи.
„УС Опен није увео обавезну вакцинацију за своје учеснике, али ће поштовати одлуку Владе САД која се тиче уласка у земљу невакцинисаних неамеричких држављана“, пише у саопштењу турнира.
Отворено првенство Америке почиње 29. августа, али иако је далеко још увек нема назнака да ће мере у Сједињеним Америчким Државама бити попуштене.
Новак због тога што није вакцинисан не може да игра ни у Канади ни у Синсинатију, али ће због УС опен највише осетити пад на листи јер ће изгубити 1.200 бодова.
СПОРТ
Да ли је Бакингемска палата желела да цензурише младог принца и помињање Ђоковића? /видео/
Коментар