- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УС Опен се огласио о Новаку – улога власти и даље кључна

© AP Photo / Andres KudackiНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић налази се на листи учесника за УС Опен, али се убрзо након списка турнир огласио и ставио до знања да српски ас неће играти ако је невакцинисан. Организатори би наиме допустили Новаку да игра, али је проблем што власти не дозвољавају.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Иако се нашао на листи учесника УС Опен, све су мање шансе да ће Новак Ђоковић играти на том турниру јер одлуку не мењају ни он ни америчке власти.
УС Опен огласио се после бројних апела да Новаку буде дозвољено да игра, а организатори су истакли да ништа није у њиховој моћи.
„УС Опен није увео обавезну вакцинацију за своје учеснике, али ће поштовати одлуку Владе САД која се тиче уласка у земљу невакцинисаних неамеричких држављана“, пише у саопштењу турнира.
Отворено првенство Америке почиње 29. августа, али иако је далеко још увек нема назнака да ће мере у Сједињеним Америчким Државама бити попуштене.
Новак због тога што није вакцинисан не може да игра ни у Канади ни у Синсинатију, али ће због УС опен највише осетити пад на листи јер ће изгубити 1.200 бодова.
Принц Џорџ и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
СПОРТ
Да ли је Бакингемска палата желела да цензурише младог принца и помињање Ђоковића? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала