РЕГИОН

Објављени снимци гашења пожара невиђених у Словенији /фото, видео/

Словеначка војска објавила је на Твитеру снимке пожара на словеначком Красу из ваздуха, на чије гашење је, како се наводи, до сада потрошено пола милиона литара воде.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пожар који на Красу букти већ неколико дана и даље се не смирује. Гори на неколико локација. У Војшчици, Темници и Новели је проглашен аларм за непосредну опасност. Ватрогасци покушавају да заштите стамбене и привредне објекте.
Гашење пожара из ваздуха је отежано, саопштила је Цивилна заштита.
На друштвеним мрежама су се појавиле фотографије Умага пуног дима од пожара у Словенији, а неки корисници Твитера кажу да се у ваздуху осећа мирис паљевине.
Медији преносе да је словеначким ватрогасцима помоћ из ваздуха, осим из Хрватске, Италије и Аустрије, понудила и Словачка, чији је један авион за гашење већ на путу.
На словеначком Красу, уз границу са Италијом, пожар је до сада захватио више од 2000 хектара и према неким оценама највећи је икад забележен у Словенији, преноси Танјуг.
Како преносе словеначки медији, ватра се приближава селу Војшчица, због чега је за ово место, као и за Темницу и Новелу, упаљен аларм за општу опасност.
Нина Радуха, потпуковник Словеначке војске рекла је да је у касарни Випава обезбеђен смештај за стотињак ватрогасаца и да се дневно припрема 700 оброка дневно.
„Имамо активни дрон који детектује жаришта. Медицински тимови успоставили су медицински пункт, као и пунктове хитне медицинске помоћи. На путу је и багер тежак 20 тона који ће шумарима помоћи у уређењу пута и каналисању пожара“, рекла је она.
ДРУШТВО
Београд: Пожар у згради на Видиковцу, погинула жена
Коментар