- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Објављени снимци гашења пожара невиђених у Словенији /фото, видео/

© AP Photo / Thanassis StavrakisВатрогасци гасе пожар у брдима у околини Атине
Ватрогасци гасе пожар у брдима у околини Атине - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Словеначка војска објавила је на Твитеру снимке пожара на словеначком Красу из ваздуха, на чије гашење је, како се наводи, до сада потрошено пола милиона литара воде.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Пожар који на Красу букти већ неколико дана и даље се не смирује. Гори на неколико локација. У Војшчици, Темници и Новели је проглашен аларм за непосредну опасност. Ватрогасци покушавају да заштите стамбене и привредне објекте.
Гашење пожара из ваздуха је отежано, саопштила је Цивилна заштита.
На друштвеним мрежама су се појавиле фотографије Умага пуног дима од пожара у Словенији, а неки корисници Твитера кажу да се у ваздуху осећа мирис паљевине.
Медији преносе да је словеначким ватрогасцима помоћ из ваздуха, осим из Хрватске, Италије и Аустрије, понудила и Словачка, чији је један авион за гашење већ на путу.
На словеначком Красу, уз границу са Италијом, пожар је до сада захватио више од 2000 хектара и према неким оценама највећи је икад забележен у Словенији, преноси Танјуг.
Како преносе словеначки медији, ватра се приближава селу Војшчица, због чега је за ово место, као и за Темницу и Новелу, упаљен аларм за општу опасност.
Нина Радуха, потпуковник Словеначке војске рекла је да је у касарни Випава обезбеђен смештај за стотињак ватрогасаца и да се дневно припрема 700 оброка дневно.
„Имамо активни дрон који детектује жаришта. Медицински тимови успоставили су медицински пункт, као и пунктове хитне медицинске помоћи. На путу је и багер тежак 20 тона који ће шумарима помоћи у уређењу пута и каналисању пожара“, рекла је она.
Ватрогасци - спасиоци - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
ДРУШТВО
Београд: Пожар у згради на Видиковцу, погинула жена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала