РУСИЈА

Володин: За заоштравање ситуације на Косову крив Вашингтон

За сукоб на административној линији Србије и самопроглашене републике Косово криве су Сједињене Америчке Државе, чији је циљ слабљење појединих земаља које изражавају независан став, рекао је новинарима председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„За сукоб на граници Србије и Косова крив је Вашингтон. Циљ је очигледан – ослабити поједине земље које себи дозвољавају да изразе независан став. Методе су исте. Ништа ново. Прво САД подржавају националистичко расположење, храни га, а затим гурају у војне сукобе“, објаснио је Володин.
Политичар је додао да УН и ОЕБС, надлежни за безбедност у Европи, ништа не раде.
„Они морају да осуде дејства Сједињених Америчких Држава, ћутали су осам година када су бомбардовале Југославију, када су гранатиране ЛНР и ДНР, а сада затварају очи пред злочинима националиста који су преузели власт“, закључио је он.
У недељу увече и у понедељак ујутру на северу Косова и Метохије избили су немири због планиране забране од стране Приштине уласка возила са српским регистарским таблицама и документима, која је требало да ступи на снагу 1. августа.
Косовске власти су тамо прво послале полицију, али су после позива Сједињених Америчких Држава одложиле забрану која је изазвала напетост у покрајини за месец дана. Председник Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак увече да очекује смањење тензија на Косову и да ће Београд, како је рекао, учинити све могуће све за то. Ситуација у покрајини је тренутно мирна.
Коментар