- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: За заоштравање ситуације на Косову крив Вашингтон

© Sputnik / Гавро ДешићАдминистративни прелаз Јариње
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
За сукоб на административној линији Србије и самопроглашене републике Косово криве су Сједињене Америчке Државе, чији је циљ слабљење појединих земаља које изражавају независан став, рекао је новинарима председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„За сукоб на граници Србије и Косова крив је Вашингтон. Циљ је очигледан – ослабити поједине земље које себи дозвољавају да изразе независан став. Методе су исте. Ништа ново. Прво САД подржавају националистичко расположење, храни га, а затим гурају у војне сукобе“, објаснио је Володин.
Политичар је додао да УН и ОЕБС, надлежни за безбедност у Европи, ништа не раде.
„Они морају да осуде дејства Сједињених Америчких Држава, ћутали су осам година када су бомбардовале Југославију, када су гранатиране ЛНР и ДНР, а сада затварају очи пред злочинима националиста који су преузели власт“, закључио је он.
У недељу увече и у понедељак ујутру на северу Косова и Метохије избили су немири због планиране забране од стране Приштине уласка возила са српским регистарским таблицама и документима, која је требало да ступи на снагу 1. августа.
Косовске власти су тамо прво послале полицију, али су после позива Сједињених Америчких Држава одложиле забрану која је изазвала напетост у покрајини за месец дана. Председник Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак увече да очекује смањење тензија на Косову и да ће Београд, како је рекао, учинити све могуће све за то. Ситуација у покрајини је тренутно мирна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала