СВЕТ

Грмело код Беле куће: Четири особе тешко повређене у удару грома /видео/

Четири особе тешко су повређене након што их је погодио гром недалеко од Беле куће, саопштили су локални званичници из Вашингтона.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портпарол вашингтонске Ватрогасне службе Вито Мађоло изјавио је да су у четвртак нешто пре 19 сати по локалном времену два мушкарца и две жене ишли тргом Лафајет, из смера Беле куће, када је гром ударио у њиховој непосредној близини, објавио је „Њујорк тајмс“.
Агенти тајне службе и локална полиција су се нашли у близини и одмах су помогли повређенима, додао је Мађоло, а четворо повређених је пребачено у оближње болнице.
Четворо повређених су, очигледно, стајали у близини дрвећа у локалном парку када је ударио гром, казао је Мађоло.
„Дрвећа нису безбедна места током олује“, упозорио је он.
Након великих врућина које су ишле преко 35 степени током дана у четвртак, на област Вашингтона предвече се сручила јака олуја.
„Њујорк тајмс“ наводи и податке статистике америчких Центара за контролу и превенцију болести где се наводи да је шанса да човека погоди гром мања од један у милион, а да близу 90 одсто људи преживи удар.
Од 2006. године, забележено је 444 смртних случајева у САД од удара грома, а само у овој години погинуло је девет особа, показују подаци Националне метеоролошке службе, пренео је Танјуг.
Коментар