СПОРТ

Америка попушта са мерама – нова шанса за Ђоковића!

Амерички Центар за контролу болести и превенцију (ЦДЦ) попустио је мере везане за коронавирус, пишу тамошњи медији. Сада ће се акценат ставити на индивидуалне мере, а не на школе, послове и институције. Није још познато како ће ово утицати на путовања, а то највише интересује Новака Ђоковића и његове навијаче.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Школе и остале институције неће више морати да тестирају очигледно здраву децу и запослене, а смањује се и контрола такозване социјалне дистанце.
Нема више карантина за невакцинисане.
Сада је фокус државе на оним најугроженијим деловима друштва, а не на већини друштва који наводно већ има неки имунитет на вирус и мале су шансе да ће оболети.
ЦДЦ је најавио да ће у наредним недељама говорити о осталим темама, између осталог и о путовању.
„Нови сет мера односи се на друштвено понашање и у наредним недељама ЦДЦ ће радити на томе да измени и документе који се тичу здравства, високоризичних група и путовања“, јасно се наводи у саопштењу ЦДЦ-а.
Ако ове промене буду позитивне, Новак Ђоковић би могао да добије шансу да путује у САД и игра на УС Опену!
Дакле, са овим попуштањем мера у САД појавила се нова нада да би српски тенисер могао да нападне и 22. Грен слем трофеј у каријери.
Чак је и Новаков тренер Горан Иванишевић раније истакао да су за тако нешто мале шансе, али би промена закона и евентуално попуштање мера могли све да окрену за 180 степени.
Ако ништа, сада има много више разлога за оптимизам него пре рецимо недељу дана. Чекајући расплет...
СПОРТ
Американац право у мету: Новак је жртва наше лење здравствене бирократије
Коментар