- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац право у мету: Новак је жртва наше лење здравствене бирократије

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДочек Новака Ђоковића испред Скупштине
Дочек Новака Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Амерички медији поново се баве апсурдном ковид политиком своје земље у контексту забране уласка у САД невакцинисаним лицима, попут Новака Ђоковића који због тога не може да учествује на УС Опену у Њујорку од 29. августа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У четвртак се појавила информација да је национални Центар за контролу и превенцију болести променио одредбе упутстава у којима сада стоји да и вакцинисани и невакцинисани подједнако могу да шире коронавирус.
Ова промена, која касни бар годину дана у односу на оно што је наука раније саопштила о вакцинама, није довела до опуштања мера и промена у федералној ковид политици, па Америка и даље остаје затворена за Ђоковића.
Оснивач портала „Ауткик“ Клеј Тревис указао је на Твитеру да би одлука Центра за контролу и превенцију морала да омогући Србину да заигра у Њујорку.
„Чак и ако Центар за контролу и превенцију болести препоручује да Ђоковић, као невакцинисан, буде третиран исто као и они „потпино вакцинисани“, како уопште постоји оправдање да му се забрани улазак у земљу и такмичење на УС Опену“, пита се Тревис.
Ђоковић је играо у Њујорку прошле године без вакцине, и недавно поново освојио Вимблдон иако тврде да представља ризик по здравље Американаца. Иако многи фанови траже да Новак игра у Њујорку, извесније је да ће врхунски тенисер поново бити дискриминисан.
„Лење здравствене бирократе одбјају да признају да су њихове раније одлуке доста нашкодиле индивидуама и друштву генерално. Зато забрана уласка у САД Ђоковићу без ваљаног разлога представља еклатантан пример како его и некомпетентност стварају нерешиве проблеме", констатује новинар портала „Ауткик“.
До почетка УС Опена остало је нешто више од две недеље. Новак Ђоковић је и даље у Београду где тренира и чека одлуку федералних власти САД да ли може да уђе у земљу.
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СПОРТ
Шок у Торонту – Бразилка избацила најбољу тенисерку света
Новак Ђоковић, Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
Кошаркаши тренирали код Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала