СПОРТ

Велики Филип: Уживање је бити Србин!

Капитен ватерполиста Србије Филип Филиповић емотивно је доживео опроштај од репрезентације пред својим навијачима на базену „Милан Гале Мушкатировић“.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шесторица ватерполиста Србије, чланови тима који је у последњих 15 година освојио све што може да се освоји, званично су се опростили од репрезентације.
На утакмици против Италије на турниру „Србија 2022“ последњи пут за Србију су заиграли Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић и Стефан Митровић, освајачи два узастопна олимпијска злата за Србију.
„Ово је једна од ретких утакмица када смо више гледали ка трибинама у наше најмилије. Хвала им много на овој вечери. Памтићемо ово целог живота. Ови момици су обележили више од деценије светског ватерпола. Хвала ВСС што је организовао овај опроштај за нас. Било је емотивно, мислили смо да ће бити и горе, али смо имали добру припрему. Уживање је бити Србин и опростити се на овакав начин“, рекао је Филиповић новинарима после опроштајног меча.
Најбољи ватерполиста света и леворуки бомбардер није могао да сакрије емоције када је упитан коју ће медаљу памтити као најдражу.
„То је највећа и најлепша животна медаља коју сам освојио са овим момцима, која нема свој сјај, али је чувамо у свом срцу – то је пут који смо прошли свих ових година. Дванаест година једног дивног пријатељства и породичне атмосфере. То су ствари које остају за цео живот. Све ово остало се заборавља“, истакао је Филиповић.
СПОРТ
Ђоковић: Ватерполо је један од најтежих спортова на свету, моје велико поштовање шампионима /видео/
Коментар