СПОРТ

Србија и Русија са представником мање у Америци, Надал препустио сет аутсајдеру

Душан Лајовић, српски тенисер, предао јер меч првог кола УС Опена против Американца Џенсона Бруксбија при резултату 6:2, 6:0, 3:0 за Бруксбија. Такође је и Русија остала са представником мање након што је Аслан Карацев изгубио после драме у пет сетова од Фабија Фоњинија, италијанског тенисера резултатом 6:1, 7:5, 4:6, 1:6, 4:6.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија је на УС Опену остала са само једним мушким представником у синглу јер је учешће на турниру након предаје завршио и Душан Лајовић.
Српски тенисер од старта меча није деловао најбоље и лако је препуштао поене младом Бруксбију који је у првом сету стигао до два брејка.
Током другог сета Лајовић није могао да узме ниједан гем Америкацу, да би се суноврат само наставио и у трећем сету када Душан није више могао.
Одлучио је да преда Американцу, али разлог и даље није познат осим што је било јасно да Лајовића нешто мучи. Бруксби ће у наредном колу играти против Борне Ћорића, хрватске сензације.
Мало након Дуцијеве предаје и Русија је остала са једним представником мање јер је Аслан Карацев испустио великих 2:0 у сетовима против увек незгодног Фабија Фоњинија.
Очекивало се да овај меч донесе спектакл због темперамента двојице тенисера, а то се и догодило.
Руски тенисер демонстрирао је силу у првом сету, да би добио и други, а онда је Италијан почео да игра потпуно нови меч и преокренуо резултат за велику победу која га води у друго коло где га чека Рафаел Надал.
Надал је успешно прошао прво коло УС Опена након што је савладао Ринкија Хиџикату из Аустралије резултатом 4:6, 6:2, 6:3, 6:3.
Занимљиво је да је Аустралијанац један од најслабијих учесника, а да му је Надал препустио сет.
Иако касније није имао проблема, Рафа ће од наредног кола морати да игра још боље.
СПОРТ
Ђере испао од Руса на старту УС Опена
СПОРТ
Кецмановић после преокрета до другог кола УС Опена
СПОРТ
Због Новака се огласила и Бела кућа: Нису исто мигранти и Ђоковић, али...
Коментар