РУСИЈА

Потпредседник Владе Русије о енергетској кризи: Европљани већ не могу да плате рачуне

Енергетска криза у Европи за сада само расте, а европским потрошачима већ стижу рачуни које не могу да плате, изјавио је потпредседник Владе Русије Александар Новак.
Sputnik

„Рачуни стижу за комуналне услуге, за гас, који потрошачи не могу да плате и та криза расте, рекао је он у интервјуу телевизији „Росија 1“.

Новак је коментарисао и речи шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен која је саветовала Европљанима да рачуне за струју и гас шаљу Москви и навео, да могу да саветују шта год желе, али то им неће помоћи.
Раније је шефица Европске комисије, коју је један број посланика у Европском парламенту критиковао због раста цена електричне енергије и гаса у земљама Европске уније због кризе са испорукама енергената из Русије, предложила незадовољном посланику из Француске Манон Обри да пошаље рачуне за струју у Москву.
Енергетска криза у Европској унији погоршала се крајем јула када су настали прекиди у испорукама гаса из Русије у низ земаља ЕУ, повезани између осталог и са проблемима са техничким ремонтом турбина за „Северни ток“ због санкција које су уведене против Русије.
РУСИЈА
Шефица Европске комисије: Време је за ограничење цена руског гаса
Коментар