- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потпредседник Владе Русије о енергетској кризи: Европљани већ не могу да плате рачуне

© Sputnik / СтрингерВентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини
Вентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Енергетска криза у Европи за сада само расте, а европским потрошачима већ стижу рачуни које не могу да плате, изјавио је потпредседник Владе Русије Александар Новак.

„Рачуни стижу за комуналне услуге, за гас, који потрошачи не могу да плате и та криза расте, рекао је он у интервјуу телевизији „Росија 1“.

Новак је коментарисао и речи шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен која је саветовала Европљанима да рачуне за струју и гас шаљу Москви и навео, да могу да саветују шта год желе, али то им неће помоћи.
Раније је шефица Европске комисије, коју је један број посланика у Европском парламенту критиковао због раста цена електричне енергије и гаса у земљама Европске уније због кризе са испорукама енергената из Русије, предложила незадовољном посланику из Француске Манон Обри да пошаље рачуне за струју у Москву.
Енергетска криза у Европској унији погоршала се крајем јула када су настали прекиди у испорукама гаса из Русије у низ земаља ЕУ, повезани између осталог и са проблемима са техничким ремонтом турбина за „Северни ток“ због санкција које су уведене против Русије.
Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РУСИЈА
Шефица Европске комисије: Време је за ограничење цена руског гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала