СПОРТ

Донео је злато Србији и поручио: „Био сам спреман да умрем у борби!“

Светско првенство у рвању које се одржава у Београду тече фантастично за представнике Србије – земља-домаћин је убедљиво најуспешнија селекција шампионата са четири златне медаље. Поређења ради, ниједна друга држава није освојила више од једне златне медаље.
Sputnik
У недељу су се на врх победничког постоља попели Али Арсалан и Зураби Датунашвили, а у понедељак су светски прваци постали и српски рвачи грчко-римским стилом Себастијан Нађ и Мате Немеш.
Себастијан Нађ тријумфовао је у категорији до 63 кг, пошто је у финалу савладао Лерија Абулаџеа из Грузије резултатом 3:1. Нађ је у полуфиналу убедљиво савладао Талеха Мамадова из Азербејџана 5:0.
„Абдуладзе је сјајан рвач – имали смо меч у фебруару, тако да смо се добро познавали. Желим му много успеха у будућности. Данас сам био спреман да умрем у борби, све сам желео да урадим како бих победио. Рвао сам без грешке и задовољан сам победом. Ово је први пут у каријери да сам учествовао на великом сениорском такмичењу у Београду, било је сјајно што сам имао подршку домаће публике. Наступао сам раније у Новом Саду, тада сам освојио друго место“, изјавио је Себастиан Нађ.
До титуле светског првака у категорији до 67 килограма Мате Немеш стигао је победом над Иранцем Абделхамидом Гераејом резултатом 5:4. Немеш је направио прави подвиг ако се у обзир узме чињеница да је Иранац Гераеја актуелни олимпијски шампион.
„Мислио сам да је у првом периоду противник био дупло бољи од мене. Можда је све то било у мојој глави. Успео сам да се одбраним од његовог хвата, који је дошао до свих победа у Београду досад. Побеђује онај који је психолошки спремнији, а мислим да је он имао већи притисак јер је олимпијски шампион. Домаћа публика ми је много помогла“, казао је после освајања златне медаље Мате Немеш.
СПОРТ
Две златне медаље за Србију у Београду!
СПОРТ
Још две златне медаље за Србију у Београду!
Коментар