- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Донео је злато Србији и поручио: „Био сам спреман да умрем у борби!“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Radio-televizija VojvodineСебастијан Нађ
Себастијан Нађ  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Светско првенство у рвању које се одржава у Београду тече фантастично за представнике Србије – земља-домаћин је убедљиво најуспешнија селекција шампионата са четири златне медаље. Поређења ради, ниједна друга држава није освојила више од једне златне медаље.
У недељу су се на врх победничког постоља попели Али Арсалан и Зураби Датунашвили, а у понедељак су светски прваци постали и српски рвачи грчко-римским стилом Себастијан Нађ и Мате Немеш.
Себастијан Нађ тријумфовао је у категорији до 63 кг, пошто је у финалу савладао Лерија Абулаџеа из Грузије резултатом 3:1. Нађ је у полуфиналу убедљиво савладао Талеха Мамадова из Азербејџана 5:0.
„Абдуладзе је сјајан рвач – имали смо меч у фебруару, тако да смо се добро познавали. Желим му много успеха у будућности. Данас сам био спреман да умрем у борби, све сам желео да урадим како бих победио. Рвао сам без грешке и задовољан сам победом. Ово је први пут у каријери да сам учествовао на великом сениорском такмичењу у Београду, било је сјајно што сам имао подршку домаће публике. Наступао сам раније у Новом Саду, тада сам освојио друго место“, изјавио је Себастиан Нађ.
До титуле светског првака у категорији до 67 килограма Мате Немеш стигао је победом над Иранцем Абделхамидом Гераејом резултатом 5:4. Немеш је направио прави подвиг ако се у обзир узме чињеница да је Иранац Гераеја актуелни олимпијски шампион.
„Мислио сам да је у првом периоду противник био дупло бољи од мене. Можда је све то било у мојој глави. Успео сам да се одбраним од његовог хвата, који је дошао до свих победа у Београду досад. Побеђује онај који је психолошки спремнији, а мислим да је он имао већи притисак јер је олимпијски шампион. Домаћа публика ми је много помогла“, казао је после освајања златне медаље Мате Немеш.
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
СПОРТ
Две златне медаље за Србију у Београду!
Застава Србије обасјана сунчевим зрацима - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Још две златне медаље за Србију у Београду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала