РЕГИОН

Ђукановићев предлог није уврштен у дневни ред, нема расправе о скраћењу мандата Скупштини Црне Горе

Скупштина Црне Горе није усвојила дневни ред тако да се неће расправљати о предлогу председника Црне Горе Мила Ђукановића о скраћењу мандата парламенту. За усвајање дневног реда гласало је 39 посланика, против је био 41, није било уздржаних. Седници је присуствовао и Ђукановић и Ђукановић.
Sputnik
Законодавни одбор се раније о предлогу црногорског председника није изјаснио јер Ђукановић није дошао на две седнице тог скупштинског тела.
Мило Ђукановић испред скупштинске сале
Ђукановић је у образложењу за скраћење мандата парламенту раније навео да се нису стекли услови да мандат за састав Владе повери лидеру Демоса Миодрагу Лекићу.
Како је рекао, консултативни процес је јасно показао да нема основа да се у Уставом предвиђеном року предложи мандатар који би обезбедио подршку у Скупштини за састав 44. Владе Црне Горе.
Мило Ђукановић стиже на скупштинско заседање
„Скраћење мандата Скупштини најоптималније решење у датој политичкој ситуацији, и да је у најбољем интересу свих грађана Црне Горе, јер се тиме отвара могућност за организовање привремених парламентарних избора у сто краћем року“, сматра Ђукановић.
То ће, како је оценио, омогућити избор владе која ће деловати у пуном капацитету.
РЕГИОН
Абазовић: Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину
Коментар