- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину

© Фото : Youtube/Predsjednik Crne GoreДритан Абазовић и Мило Ђукановић
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину Црне Горе, казао је премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.
Посланици црногорског парламента требало би сјутра да расправљају о предлогу предсједника државе Мила Ђукановића за скраћење мандата Скупштини.
„Он (Ђукановић) је искористио правну могућност коју му Устав даје да предложи скраћење мандата Скупштини. На посланицима је да сјутра одлуче да ли желе да им се скрати мандат или не. Мислим да је опште расположење да не желе да им се скрати мандат“, казао је Абазовић новинарима у Никшићу, након што је присуствовао уништавању заплијењених цигарета.
Он је напоменуо да Ђукановић има само једну могућност, а то је да повјери мандат Миограду Лекићу.
„То је све што може да уради, све остало је правно насиље. Мислим да након свега што је урадио у претходном периоду и гласањем његових посланика за 43. Владу, најмање на шта има право је да нас политички малтретира и покушава да пронађе неким противзаконитим дјеловањем принуди некога да уради нешто“, поручио је Абазовић.
„Ако посланици буду жељели да иду на изборе, ићи ћемо на изборе. Ако не буду жељели, знају се процедуре“, додао је.
У црногорској јавности се већ спекулише да посланици, њих већина, неће ни прихватити да се на сјутрашњој сједници у дневни ред уврсти Ђукановићева иницијатива о скраћењу манадата постојећем скупштинском сазиву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала