СВЕТ

Међу жртвама стампеда у Индонезији 32 деце /видео, фото/

У паничном метежу на изласку са фудбалске утакмице у Индонезији страдало најмање 125 особа, а већина њих прегажена је када је полиција испалила сузавац да растури нереде. Међу страдалима је и 32 деце.
Sputnik
Деца су била узраста од три до 17 година, пренео је Ројтерс. Најмање 125 особа је погинуло, а 323 су повређене у стампеду у недељу на фудбалском стадиону у индонежанској провинцији Источна Јава.
Трагедија у Индонезији
До нереда је дошло после утакмице коју је домаћи тим изгубио, после чега су незадовољни навијачи улетели на терен, а полиција је бацила сузавац у покушају да стави ситуацију под контролу, што је довело до стампеда.
Приликом стампеда многи људи су прегажени, док су се неки угушили, рекао је новинарима шеф локалне полиције Нико Афинта.
Трагедија у Индонезији
Председник Џоко Видодо наредио је истрагу како би се детаљно испитали безбедносни пропусти због којих је дошло до нереда и стампеда на стадиону.
Он је наложио прекид такмичења у 1. Лиги док истрага не буде завршена. ласти раније су објавиле да је погинуло 170 особа, али је тај број касније промењен.
Трагедија у Индонезији
Коментар