СПОРТ

Систем је крив за све – титула је донела бодове, али Новак и даље тапка у месту

Новак Ђоковић се без изгубљеног сета домогао титуле на турниру у Тел Авиву, али је задржао седмо место на најновијој АТП листи. Први је Шпанац Карлос Алкарас, други Рафаел Надал, а трећи Каспер Руд
Sputnik
Систем је крив за све! Немогућност да Новак учествује на бројним Мастерсима у Америци где је требало да брани велики број трофеја, као ни то што му није дозвољено да се бори за титуле на Гренд слемовима – Аустралијан и УС Опену, довеле су до тога да српски ас изгуби велики број бодова и сроза се на далеко седмо место. Које апсолутно не заслужује.
Да је ситуација другачија Новак би и даље суверено владао белим спортом, а без трона је остао само због горе наведених разлога.
Најбољи српски тенисер после освојене титуле у Тел Авиву, где је у финалу победио у два сета Хрвата Марина Чилића, има 3.820 бодова.
Лидер Алкарас је на 6.740 бодова, прати га Надал са 5.810, трећи је Норвежанин Каспер Руд који има 5.645 бодова, четврти Рус Данил Медведев са 5.065 бодова, а пети Немац руског порекла Александар Зверев - 5.040.
У Топ 10 су још: Стефанос Циципас (4.810), Новак Ђоковић (3.820), Камерон Нори (3.445), Андреј Рубљов (3.345) и Хуберт Хуркач (3.175).
СПОРТ
Прва честитка за Новака – на руском: „Право је чудо да си овде!“
СПОРТ
Дошао да победи – и победио: Новак је шампион Тел Авива!
СПОРТ
„Ратовао“ је са Новаком, Рафом и Роџером и огласио се из пензије: Роџеров траг биће најдубљи
Коментар