- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ратовао“ је са Новаком, Рафом и Роџером и огласио се из пензије: Роџеров траг биће најдубљи

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Одлазак Роџера Федерера у пензију и даље је актуелна тема у тениском свету, а међу онима који су имали шта да кажу је и Чех Томаш Бердих, који се повукао пре три године. Иако се од тада не експонира у јавности, сада је поручио да ће Швајцарац оставити дубљи траг од Новака Ђоковића, као и да је већа икона од Рафаела Надала.
У белом спорту већ годинама траје дебата око тога ко је највећи свих времена, односно ко је ГОАТ. И док једни узимају број Гренд слем титула, други број недеља проведених на трону, трећи број Мастерса и тако у недоглед, Томаш Бердих сматра да је најдубљи траг оставио чувени Швајцарац.
Истина, Федерер се пензионисао са мањим бројем највећих титула (20), Новак има 21, а Надал 22 највећа трофеја. Али, то га апсолутно не искључује из поменуте трке. Бар је такав став бившег чешког тениског аса који је водио велики број борби са поменутом тројком светског тениса.
„Они који желе да пореде највеће асове кроз бројке ће увек пронаћи различите аргументе за разне играче. Можда је број Гренд слем титула најобјективнија мера, али поново имате спортисте који су оставили дубак траг. Мислим да ће Федерер имати јачи траг од Ђоковића. Такође, он је већа икона и од Надала. Можда баш зато што је започето ту велику еру. То што је урадио за тенис не може бити надјачано било којим резултатима. Много је оних који су почели да прате тенис због Федерерових вештина. То га чини супериорним у односу на остале. Мада, апсолутно разумем ако неко од навијача види нешто посебно у Ђоковићу, Надалу или осталим играчима“, рекао је Бердих за чешки Иднес.
Осврнуо се бивши чешки тениски ас и на понашање Швајцарца ван терена, о којем је такође имао само речи хвале.
„Роџер се понашао људски и пријатно ван терена. Уколико бисте наишли на њега у свлачионици или негде ван терена, не бисте веровали да је то он. Било је момената када се понашао као дечак и када је правио глупости“, рекао је Томаш Бердих.
Марин Чилић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Ђоковић са Хрватом за титулу у Тел Авиву
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
„Мој луди српски менталитет...“ – Новак објаснио узроке драме против Руса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Израелац „разбио Новаков ум“ и оставио га без текста: „Шта радиш, човече?!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала