СПОРТ

На Вимблдону откази због Руса – Британци се покајали, па „перу“ срамоту

Вимблдон који важи за најпрестижнији тениски турнир већ две године не блиста истим сјајем као годинама раније, а ове године нанели су велику мрљу забранивши учешће руских и белоруских тенисера. Промене су морале да уследе, а одговорни човек због ког су Руси изоставили са турнира, Ијан Хјуит, председник „Ал Ингланд клуба“ добио је отказ.
Sputnik
„Ал Ингланд клуб“ у склопу ког се одржава Вимблдон није задовољан организацијом турнира у претходне две године.
Најпре 2021. године Вимблдон није могао да се игра због пандемије корона вируса,а ове године тенисери нису добијали бодове због одлуке да не дозволе учешће руским и белоруским представницима.
У клубу је настало комешање и тражила се промена, а почело је смењивањем првог човека Ијана Хјуита. Досадашњи председик обављаће ту функцију са замеником до наредне године, а онда и дефинитвно одлази из клуба.
Хјуит је на челу клуба три године, али је пресудан био тренутак када се на престижном турниру нису добијали бодови, а све се то догодило због одлуке да Руси добију забрану.
„Ал Ингланд клуб“ сматра да су последице које су уследиле после те забране понижавајуће за Вимблдон и да се догодио преседан који најпрестижнији турнир не памти.
Иако су на почетку веровали да ће свет да подржи одлуку да Рус не играју, касније су окарактерисани као арогантни, а клуб је постао средише дискриманције.
Када су схватили какве су последице очигледно су Британци морали некако да пробају да се искупе.
СПОРТ
Фудбалска звезда тражила помоћ психијатра због пораза
СПОРТ
Новак од анонимних турнира направио „Гренд слемове“ – једни га забранили, други дочекали као краља
СПОРТ
Ђоковић престигао Надала и најбољи је у историји тениса – нови рекорд!
Коментар