СРБИЈА

Шта умишља Курти кад „држи лекције“ патријарху Порфирију о Русији и Кремљу – дан пред устоличење

Мора да је нешто озбиљно умислио такозвани премијер лажног Косова кад се дрзнуо да покуша да "држи лекције" српском патријарху Порфирију, дан пред његово устоличење у Пећкој патријаршији на Косову и Метохији.
Sputnik
Курти је, у редовном дневном налету удвориштва према западним господарима, изгледа заборавио коме и како уопште и сме да се обраћа. Премијер непостојеће државе је, наиме, поручио „да би било боље да се српски патријарх дистанцира од Кремља и осуди руску инвазију на Украјину“.
Говорећи на конференцији за медије о забрани уласка на Косово директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу, Курти је рекао да је српски патријарх "добио дозволу" да дође на Косово ради устоличења, те да се и треба фокусирати на њега.
„Много је значајније то што је дошао патријарх на Косово. Не верујем да то може бити од суштинског значаја ‘ко је ушао, ко је изашао, када и где'“, оценио је Курти који је за себе управо присвојио право да одређује ко, када и где сме да иде.
Српском партијарху потом је поручио:
„Он може отићи до Патријаршије, али било би добро да се као поглавар Српске православне цркве дистанцира од Кремља и осуди инвазију Русије на Украјину и на тај начин допринесе миру и безбедности“.
Дакле, Курти, са позиције председника Владе непостојеће земље, не само што одлучује о слободи кретања, већ мисли да може да утиче и на ставове и уверења, не само српских политичких званичника већ и највишег великодостојника Српске православне цркве.
И то смо чудо чули и видели...
Коментар