Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шта умишља Курти кад „држи лекције“ патријарху Порфирију о Русији и Кремљу – дан пред устоличење

© AP Photo / Visar KryeziuЛидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти
Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Мора да је нешто озбиљно умислио такозвани премијер лажног Косова кад се дрзнуо да покуша да "држи лекције" српском патријарху Порфирију, дан пред његово устоличење у Пећкој патријаршији на Косову и Метохији.
Курти је, у редовном дневном налету удвориштва према западним господарима, изгледа заборавио коме и како уопште и сме да се обраћа. Премијер непостојеће државе је, наиме, поручио „да би било боље да се српски патријарх дистанцира од Кремља и осуди руску инвазију на Украјину“.
Говорећи на конференцији за медије о забрани уласка на Косово директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу, Курти је рекао да је српски патријарх "добио дозволу" да дође на Косово ради устоличења, те да се и треба фокусирати на њега.
„Много је значајније то што је дошао патријарх на Косово. Не верујем да то може бити од суштинског значаја ‘ко је ушао, ко је изашао, када и где'“, оценио је Курти који је за себе управо присвојио право да одређује ко, када и где сме да иде.
Српском партијарху потом је поручио:
„Он може отићи до Патријаршије, али било би добро да се као поглавар Српске православне цркве дистанцира од Кремља и осуди инвазију Русије на Украјину и на тај начин допринесе миру и безбедности“.
Дакле, Курти, са позиције председника Владе непостојеће земље, не само што одлучује о слободи кретања, већ мисли да може да утиче и на ставове и уверења, не само српских политичких званичника већ и највишег великодостојника Српске православне цркве.
И то смо чудо чули и видели...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала