СПОРТ

Италијанска срамота која ће се тешко опрати

Андреас Сепи, италијански тенисер, најавио је да ће завршити каријеру која је трајала пуне две деценије. Сепи је желео да последњи меч одигра у домовини, међутим није добио специјалну позивницу од организатора турнира у Напуљу и Фиренци.
Sputnik
Чувени италијански тенисер у 38. години жели да стави тачку на професионалну тениску каријеру у којој је освојио три титуле, а бележио и победе против Роџера Федерера и Рафаела Надала, међутим никада против Новака Ђоковића.
Током каријере поносно је представљао Италију на Дејвис купу и Олимпијким играма, али му се земља није одужила!
Организатори турнира у Напуљу и Фиренци нису се удостојили да пошаљу специјлану позивницу Сепију који је тренутно 301. рекет света, због чега је питање на који ће начин тенисер завршити каријеру која је почела 2002. године.

„Волео бих да играм у Напуљу или Фиренци на опроштају од тениске каријере, али ми Италијански тениски савез није допустио јер кажу да је специјална позивница за играча који се опрашта расипање“, открио је Сепи.

Италијан је од три трофеја у каријери два освојио у Београду и Москви и то оба 2012. године.
Најбољи резултат на Гренд слему остварио је проласком у осмину финала, а то је први пут урадио на Ролан Гаросу где је у четвртом колу изгубио од Новака Ђоковића, од кога је до данас изгубио свих 12 дуела колико су играли један против другог.
Најзапаженији меч у каријери одиграо је против Федерера када је 2015. године елиминисао Швајцарца у трећем колу Аустралијан опена.
СПОРТ
Прави препознаје праве – легендарни Рони сврстао Новака међу најбоље свих времена
СПОРТ
Надал седам година не зна како да победи Новака – где би био Шпанац да Србин није оштећен?
СПОРТ
Новак и даље „залеђен“ на броју седам
Коментар