- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал седам година не зна како да победи Новака – где би био Шпанац да Србин није оштећен?

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић је краљ турнира на бетону, а колико је доминантан на тој подлози доказује и међусобни скор са Рафаелом Надалом. Шпанац пуних седам година није победио Новака на бетону, али ни на трави. Надал тренутно има више Гренд слемова и боље је рангиран у односу на Новака, али би то тешко био случај да је српски ас играо у Аустралији.
До краја године Новак Ђоковић играће на још два турниру, Мастерсу у Паризу и завршном Мастерсу у Торину, а велика предност за српског тенисера на оба такмичења је то што се игра на бетону, подлози на којој је најгора ноћна мора за било кога са друге стране мреже.
Новакова доминација односи се и на Рафаела Надала који од 2015. године није успео да победи српског тенисера ни на бетону, али ни на трави.
У последњих седам година, Ђоковић и Надал одиграли су 17 мечева, а Шпанац је славио у шест, односно само када се играло на шљаци.
Десет од тих 17 одиграно је Рафиној омиљеној подлози, али чак ни ту није увек побеђивао против српског аса коме су припале четири победе.
Једна од најважнијих је прошлогодишње полуфинале Ролан Гароса после којег је Новак постао и шампион Отвореног првенства Француске.
Од преосталих седам мечева, шест је одигрнао на бетону, а један на трави и из сваког је Новак изашао као победник.
Ова статистика важна је када се гледа конкретно ова сезона јер је то још један сегмент у коме се види колико је Ђоковић оштећен ове године.
Надал је освојио Аустралијан Опен, а то би очигледно веома тешко урадио да се у Мелбурну са друге стране мреже нашао српски тенисер.
До сада су Новак и Рафа у Аустралији играли само два пута, али је оба пута славио Ђоковић, што јасно указује да би и ове године био фаворит да му је било допуштено да игра.
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
СПОРТ
Новак и даље „залеђен“ на броју седам
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
СПОРТ
Аустралија се обрукала и отписала Новака – Гренд слем најављен без Ђоковића!
Андреј Рубљов, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Рубљов испрашио Американца за титулу у Шпанији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала