Специјална операција у Украјини

Америка жели санкцијама да спречи испоруку „опасног наоружања“ Русији

Сједињене Америчке Државе су спремне да уведу санкције како би спречиле да се Русији испоруче ирански дронови, који се, наводно, користе у специјалној војној операцији у Украјини, наводи се у саопштењу америчког Стејт департмента.
Sputnik

„Одлучни смо да сарађујемо са савезницима и партнерима како бисмо спречили предају опасног наоружања Русији. Нећемо оклевати да применимо санкције и друге релевантне инструменте према свима који су укључени у ове испоруке“, наводи се у саопштењу.

Стејт департмент додаје да САД настављају да помажу Украјини у области безбедности, укључујући средства противваздухопловне одбране.

„Што се тиче снакција против Ирана, ми се надамо, да ће их усвојити Европски савет, рекао је анонимни саговорник и нагласи да постоји могућност да се Ирану уведу санкције због испоруке дронова Русији.

Русија и Иран негирају коришћење иранских дронова у специјалној војној операцији у Украјини.
Раније је високопозиционирани чиновник Европске уније изјавио, да ће питање о иранским дроновима које Русија користи у Украјини бити део дискусије европских лидера на самиту ЕУ 20-21. октобра.
СВЕТ
Блумберг: ЕУ може увести санкције против три иранска генерала и произвођача дронова
Коментар