СПОРТ

Звезда прескочила Војводину и поново побегла Партизану

Фудбалери Црвене звезде продужили су победнички низ у Суперлиги на гостовању у Новом Саду где су савладали Војводину са 2:0. Меч на „Карађорђу“ одлучен је у другом полувремену головима Пешића у 52. и Канге из пенала у 61. минуту.
Sputnik
Прво полувреме је протекло у потпуној доминацији Црвене звезде. Војводина се у потпуности повукла и препустила иницијативу Београђанима. Није било много прилика, а најбоља је виђена пред крај полувремена када је Kатаи изашао сам пред голмана домаћих и погодио га у тело.
На овом мечу у плавим дресовима, играчи Звезде су били бољи у већем делу меча, али су утакмицу преломили тек у наставку. У другом полувремену у првих пет минута виђено је више него у читавих 45 минута првог дела.
Прво је Урош Николић ударцем главом погодио стативу гола Борјана, да би 30-ак секунди касније Kанга одлично шутирао, али је голман Војводине одлично одбранио.
Војводину је "начео" Александар Пешић у 52. минуту. Сјајно је нападач Звезде умакао дефанзивцу домаћих и реаговао на центаршут Ераковића са десне стране - 0:1.
Одмах после гола Војводина је имала нову шансу, али је Борјан одбанио своју мрежу.
У 60. минуту Црвена звезда је добила корнер, после којег је у петерцу руком играо дефанзивац Војводине. После гледања ВАР-а, главни судија Милановић је досудио пенал који је сигурно извео гелор Kанга за 0:2 за Београђане.
Тај гол потпуно је умирио домаће играче који до краја нису ни запретили. Звезда је после седме везане победе вратила пет бодова предности над Партизаном на врху Суперлиге.
Коментар