- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда прескочила Војводину и поново побегла Партизану

© Фото: ФК Црвена звездаВојводина - Црвена звезда, Суперлига
Војводина - Црвена звезда, Суперлига - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде продужили су победнички низ у Суперлиги на гостовању у Новом Саду где су савладали Војводину са 2:0. Меч на „Карађорђу“ одлучен је у другом полувремену головима Пешића у 52. и Канге из пенала у 61. минуту.
Прво полувреме је протекло у потпуној доминацији Црвене звезде. Војводина се у потпуности повукла и препустила иницијативу Београђанима. Није било много прилика, а најбоља је виђена пред крај полувремена када је Kатаи изашао сам пред голмана домаћих и погодио га у тело.
На овом мечу у плавим дресовима, играчи Звезде су били бољи у већем делу меча, али су утакмицу преломили тек у наставку. У другом полувремену у првих пет минута виђено је више него у читавих 45 минута првог дела.
Прво је Урош Николић ударцем главом погодио стативу гола Борјана, да би 30-ак секунди касније Kанга одлично шутирао, али је голман Војводине одлично одбранио.
Војводину је "начео" Александар Пешић у 52. минуту. Сјајно је нападач Звезде умакао дефанзивцу домаћих и реаговао на центаршут Ераковића са десне стране - 0:1.
Одмах после гола Војводина је имала нову шансу, али је Борјан одбанио своју мрежу.
У 60. минуту Црвена звезда је добила корнер, после којег је у петерцу руком играо дефанзивац Војводине. После гледања ВАР-а, главни судија Милановић је досудио пенал који је сигурно извео гелор Kанга за 0:2 за Београђане.
Тај гол потпуно је умирио домаће играче који до краја нису ни запретили. Звезда је после седме везане победе вратила пет бодова предности над Партизаном на врху Суперлиге.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала