РЕГИОН

СНСД: Провидна подвала о фалсификованим листићима, победа Милорада Додика чиста као суза

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је бедна, јадна и потпуно провидна подвала о фалсификованим листићима, са циљем делегитимизиције изборног процеса и потпуно чисте изборне победе Милорада Додика за председника Републике Српске.
Sputnik
Поготово, како је рекао, ако се узме у обзир да су овако срамну подвалу објавили дан после своје срамоте када нису успели да објаве резлтате за председника Републике Српске.
„Јако је битно напоменути и да су овако јадну подвалу објавили и на сајту који буквално сви који су упућени доживљавају као веб сајт обавештајног подземља и људи који управљају Обавештајно-безбедносном агенцијом БиХ на челу са Османом Мехмедагићем Осмицом, ратним телохранитељем Алије Изетбеговића и људима из ПДП и СДС“, истакао је Ковачевић реагујући на текст који је објављен на сајту „istraga.ba“ о наводним фалсификованим гласачким листићима на којима је заокружено име Милорада Додика, преноси РТРС.
Ковачевић је указао да је „очигледно да ЦИК оваквим срамним подвалама покушава да опере свој образ с обзиром да су проблематизовали изборе за које је поновно бројање само потврдило да је било потпуно чисто и да је победа Милорада Додика нешто што чак ни овакве срамне и јефтине подвале не могу ни на који начин да доведу у питање“.
„Битно је да нагласити да у обе ове општине, у Шековићима и у Братунцу, које се спомињу у овом срамном тексту, странке из опозиције из Републике Српске контролишу општинску изборну комисију. Реч је о укупно 16 гласачких листића наводно за једну општину, 11 за другу, што нам поново показује да је реч о нечему што ни на који начин није могло да утиче на изборни резултат, него је то неко радио само са једним циљем - да поново испрља и делегитимише изборни процес за председника Републике, да оперу свој образ у ЦИК-у јер су незаконито наложили пононово бројање које је само потврдило да је победа Милорада Додика за председника Републике Српске чиста као суза“, нагласио је Ковачевић.
РЕГИОН
Поновно бројање гласова за председника и потпредседника РС могло би да буде завршено следеће седмице
Коментар